We had spoken with Carlos' owner Heidi that it would be nice to go and see Swedish dogshow and ofcourse Swedish miniatures and we got "great" idea to brig our dog's with us, eventhought they are not yet Finnish champios (they are to young) and that's why they can't become Swedish  champions yet....

So we flew to the Gothenburg International Show last weekend - eventhought many people thought that it's waste of many - and so thought we because at Saturday nothing went right. Dogs were tired, we were tired and the results were tired ;) 

At Sunday we had bad feelings before ring - Saturday was a such great disaster. The judge was Leif Ragnar Hjorth from Norway.  First Carlos went to the ring with his owner Heidi, And I couldn't believe my eyes. All the Saturdays' tiredness were lost and he showed himself very nicely.  Carlos won his class and got excelent with CK (= worth of CAC).  And that's not all, he also won the males!

Then was Salli's turn. I couldn't concentrate on stressing and being nervous (like normally), I was so happy of Carlos' won,  and I think Salli noticed it and showed herself very enthuastic and happy. She also won her clas and got excelent with CK. At Best Bitch competition there were  beatifull champion female competiting againts us, and after many runnings around the ring, the judge deciced that the champion female was Best Bitch, and Salli was second. I haven't be ever happier of second place :) Salli got CAC and reserve- CACIB.


Sallis and Calos' juggements are only in Swedish, I try to translate it in near future.



BOS Haydee's Sachsen &  BOB San-Jo-Le's Fugee



Carlos after show



Salli relaxing with her rosettes


Ja sama suomeksi.


Keksimme Carloksen omistajan Heidin kanssa eräänä päivänä todella hienon idean. Eli haluamme Ruotsiin näyttelyihin, katsomaan näyttelymeininkiä ja koiria, ja tietysti omat koirat pitää ottaa mukaan. SInänsä outo idea, kun kumpikaan näistä  nuoremmista ei ole vielä ikänsä puolesta Suomen valioita, eli yhdellä sertillä ei voi valioitua vielä Ruotsin valioksi.

Mutta ihmisten ihmettelystä huolimatta me suuntasimme Göteborgiin kansainvälisiin näyttelyihin nyt viime viikonloppuna. Lauantaina näyttikin että matkustelu oli rahan hukkaa - koirat olivat väsyneitä, me ihmiset olimme väsyneitä ja tulokset olivat väsyneitä. Ainut hieno asia oli että näki miten Ruosissa on näyttelyt järjestetty. Ainakin täällä oli erittäin rento tunnelma, katsojia oli huomattavasti enemmän kuin Suomessa ja ihmiset tulivat kyselemään koirista yms. Ryhmäkehissä oli paljon katsojia (huomattavasti enemmän kuin Suomessa) ja todella hieno tunnelma. Näimme myös hysteriaa aiheuttaneen "Best in Show"- musiikkiesityksen, harmi ettei tullut videolle vaikka yritin....nauroin kai niin vedet silmissä etten osannut edes painaa rec-näppäintä.


Sunnuntaina suuntasimme kehiin jo valmiiksi tappiomielialalla. Tuomari oli Leif Ragnar Hjorth Norjasta. Ensin Carlos meni kehään omistajansa Heidin kanssa, ja en uskonut silmiäni. Edellisenä päivänä niin väsynyt ja haluton esiintyminen oli tiessään, ja Carlos juoksi kuin maailman omistaja. Tuomarikin piti näkemästään, ja Carlos voitti luokkansa ja sai erinomaisen ja CK:n (= sertin arvoisen). Ihmiset varmaan katsoivat kun juoksin kehään halaamaan Heidiä, mutta mitä sitä iloaan salaamaan ;) . Suurempi ilo vielä syntyi (ilonkiljaisun kanssa :D ) kun Carlos vielä voitti urokset!

Sitten oli Sallin vuoro. En ehtinyt yhtään jännittämään, olin niin iloinen ja sekaisin Carloksen voitosta. Sallin näyttelyhihnan lukko mm. petti kesken kaiken, mutta silti tuomari näytti pitävän myös siskosta, sillä Salli myös voitti luokkansa saaden CK:n ja erinomaisen. Paras narttu- kehässä meitä vastassa oli (tietysti myös junnuluokan koirat, nuortenluokan jo meille hävinnyt narttu ja avoimesta luokasta nartut) hieno edellisenä päivänä valioitunut narttu. Tuomari juoksutti Sallia ja tätä valionarttua useasti kehää ympäri ja eteen ja taakse - ja lopulta teki ratkaisun että valionarttu voittaa, Salli on kakkonen. En ole ikinä ollut näin tyytyväinen toisesta sijasta (paitsi kerran Jyväskylässä Iiriksen kanssa, mutta se onkin jo toinen tarina :) ) ja Salli sai myös sertin ja vara-cacibin ja todella hienot ruusukkeet :D


Arvostelut on vielä vain ruotsiksi (Heidi jos luet niin  voit varmaan suomentaa ne kommentteihin ;) 

Carlos: Stilig hane mkt vackert huv o uttr, Korvbett vacra ögon välplac långa öron, utm. hals välvinkl. välutv. bröst, välform kors, utm. pällstrucktur o färg, rör sig rastyp Hävligt temp.

Salli: Stiligt tik, välform fem. huv. korr. bett, vackra ögön o övon utm. hals o vinkl. Välutv.bröts stram i muskulös, mkt. god pals, god värg. Rör sig utm. fr. alla sidar, typ temp