Kotona on enää Salli ja Iiris. Romeo lähti viime perjantaina Vaasaan uuteen kotiinsa Piian luo.

Iiris ja Salli ottavat nyt kaiken irti siitä että ovat kahdestaan (no tietysti mukaanlukien ihmiset) ja riehuvat kaiken hereillä oloaikansa... Yleensä leikkinä on se, että Iiris makaa lattialla, heiluttelee päätään ja jalkojaan ja Salli hyökkäilee (molemmat tietysti murisee leikkimurinaa täysillä), uutena nyt se että Salli juoksee ympäri kämppää täysillä Iiris perässään - Iiris menee muuten täysillä mutta sillä on sellanen laminaattilattioille kehitetty sekopääjuoksemistyylinsä jolloin jalat menee alla järkyttävää nopeutta mutta lattian liukkauden takia eteenpäin mennään kohtuu hitaasti. Tänään yllätin ne myös repimästä nallea jaloista erisuuntiin - leikki jota toivoisin Iiriksen rajoittavan Sallin kanssa ettei sen hampaat mene ihan vinksin vonksin.

Käytiin tänään Sallin kanssa kahdestaan Tampereen keskustassa. Ensin ajeltiin bussilla keskustorille täältä Valkeakoskelta 36 minuuttia : sekä Salli että omistajansa nukkuivat tosin koko matkan. Sitten Salli sai ihmetellä ihmispaljoutta (ainakin tähän aiemmin tottumaansa verrattuna) keskustorilla, syödä jäätelöä, shoppailla levyliikkeessä (Sallin valintoja olivat tänään Stellan "Löytäjä saa pitää", Herra Ylppö& Ihmisten "Sata Vuotta" ja Pariisin kevään "Meteori") ja olla ihmisten ihmeteltävinä. Voisin kirjoittaa FAQ Sallista jota sitten voisin jaella kyselijöille, sillä yleisemmät kysymykset (ja vastaukset) ovat nämä:

Onko se kissa?
hmmmm... ihan koira tää on.

Minkä rotuinen tuo on?
Keskikokoinen villakoira

(ja kysymys jatkuu) Siis onko se ihan perusvillakoira?
(onko niitä jotain ei-perusvillakoiriakin sitten???) Eli tähän en vastaa yleensä muuta kuin öööh joo.

En ole tiennytkään että noin pieniä villakoiria on?
No tää on ihan keskikokoinen villakoira, kasvaa sinne 35-45 cm tietämiin ainakin toivottavasti, mutta tämä nyt on kaksi kuukautta vanha PENTU.

Onko se elävä?
Ei, kantelen usein kuolleita eläimiä sylissäni/ vedän hihnassa perässäni.

Siihenhän ei saa koskea kun se saa liikaa bakteereja?
no tämä jopa syö suurimman osan päivästä kaikkea ei-steriiliä...

No oikeasti on ihan kiva että ihmiset ihastelee ja kyselee, oppiipahan samalla rodustakin muuta kuin että nämä ovat älyttömän vihaisia (ennakkoluulo nro 1), nämä ovat tyhmiä (ennakkoluulo nro 2), nämä eivät välitä ihmisistä vaan ainostaan tykkäävät patsastella kehissä (ennakkoluulo nro 3).
Salli vaan simahti näihin kysymyksiin niin että nukkui koko matkan Stockmannilta Kalevaan (josta hain autoni) mun sylissäni.

Vielä muutama pakollinen kuva Sallista Liisanpuistossa Kalevassa:
1713665.jpg

1713673.jpg