Blogin päivityksessä on ollut pikkaisen hiljaiseloa, mutta kohta alkaa kesäloma ja sitten lisäilen Lahden ja Turengin tuloksia tänne (ja toivottavasti  vihdoin löydän kotisivujen tunnukset, että saan sivutkin päivitettyä).

Me ollaan aloiteltu treenaamaan agilityä molempien tyttöjen kanssa. Iiris alkaa pikkuhiljaa muistamaan kahden vuoden takaisia alkeiskurssin oppeja, Salli taas harjoittelee vasta ihan perusesteitä, eli hyppy, kepit, putki ja kontakteja varten kosketusalusta. Kepit tosin molemmilla on vinokeppivaiheessa vieläkin, mutta tänään sain laitettua jo kepit linjaan ja molemmat suoritti ne näin oikein hienosti. Eli kohtapuolin voi alkaa keppejä suoristamaan. Suurin haaste meidän agilitylle on kyllä ohjaajan liiallinen innostuneisuus, eli kädet ja kroppa heiluu joka suuntaan ja koira ei pysty lukemaan että mitä nyt pitäikään tehdä kun toinen käsi näyttää tonne ja toinen tänne.... Rauhottavaa seuraavan kerran treeneihin??? Salli on yllättänyt täysin omistajansa, ja osoittaa hämmästyttävää oppimiskykyä - huomioiden sen että ensimmäisen elinvuotensa se on elänyt enemmän ja vähemmän pellossa. Iiris vaikuttaa sen rinnalla hitaalta oppijalta, vaikka sekin on hienosti edistynyt kerta kerralta (ja verrattuna "perusseseen" on hyvin nopea oppimaan).

 

Tässä tämänpäiväisten pihatreenien kuvasatoa. Salli näissä hioo hyppyjään, tämän esteen edessä "mutkan takana" on vielä yksi hyppy.

tiinagility001.jpg

"... siis näinkö???" ja omistaja jännää takana... :)

"...like this????" thougts Salli and her owner tenses at back... :)

 

tiinagility002.jpg

"... vai näin??"

"... or like this???"

 

tiinagility004.jpg

Ainakin kontakti ohjaajaan toimii jos ei muu....

Well, the eye contact with the dog and the owner is right

 

tiinagility007.jpg

JUMP!

 

tiinagility005.jpg

LANDING!

There hasn't been any updates for a while, but I promise to update for ex. result of Lahti INT show and Turenki group show when my summerholiday stars.

We has started to practise agility with both of the girls. We were with Iiris at agility basics- course two years ago, and now Iiris is getting to remember those things. Salli is practising besic stuff: jumps, weaves, tunnel and contactplate for contacts. Weaves are still channel AND angled weaves, but today I managed to put angled weaves on straight line, and both of the girls did a good job. Maybe I can within days put the weaves "like normally". The greatest challenge of our agilitycarear is that handler has too much enthusiasm: the dog can't understatnd what I want her to do when I'm swingin and waving.... Maybe I have to take some sedativis before next practise...

Salli has taken by a suprise her owner: she has amazing learning ability - eventhough she has lived without any obedience training at all.


There are some pictures of our "yard trainings", Salli was trying to maketwo jumps, this is the first at the pictures